Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/sotwebc1/domains/xn--mgbg1fo99b.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/home/h147299/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h147299/domains/xn--mgbg1fo99b.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
اخذ صورت مجلس تفکیکی | وکالت
loading

اخذ صورت مجلس تفکیکی

اخذ صورت مجلس تفکیکی

صورت مجلس تفکیکی ، سندی است که بر اساس آن یک مال غیر منقول به قطعات کوچکتری تفکیک شده و در این شرایط ، می توان بر هر قطعه ، سند دریافت نمود . مراحل دریافت این سند ، مراجعه به شهرداری و دفاتر اسناد رسمی است و مدارک لازم آن ، مدارک هویتی متقاضی ، گواهی پایان کار و فیش پرداخت هزینه هاست .

یکی از مهم ترین موضوعاتی که در خصوص تفکیک اموال غیر منقول مورد توجه قرار می گیرد ، درخواست و اخذ صورت مجلس تفکیکی می باشد . به طور کلی ، املاک غیر منقول را می توان به قطعات کوچکتری تفکیک نموده و برای هر کدام از آنها ، سند ملکی جداگانه ای دریافت نمود که این تفکیک ، هر چند با افراز و تقسیم مشابهت دارد ، اما با آنها ، متفاوت است .

در این خصوص ، باید گفت که صورت مجلس تفکیکی ، به سندی گفته می شود که اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع مال غیر منقول ، صادر می کند و در آن ، مشخصات مربوط به بخش های تفکیک شده مال غیر منقول ، در آن درج شده است . با توجه به اینکه دریافت صورتمجلس یا صورتجلسه تفکیکی ، جهت دریافت سند رسمی مالکیت کاربرد دارد ، پرداختن به شرایط و مراحل دریافت آن ، پر اهمیت است .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که صورت مجلس تفکیکی چیست و شرایط دریافت آن چگونه است . در ادامه ، مراحل ، نحوه و سامانه دریافت این صورتجلسه را شرح داده و پس از توضیح مدارک و هزینه های مربوطه ، یک نمونه صورت مجلس تفکیکی را نیز ، ارائه خواهیم نمود .

اخذ صورت مجلس تفکیکی

صورت مجلس تفکیکی چیست؟

اخذ سند ملکی ، که نشان دهنده حق مالکیت فرد نسبت به یک مال غیر منقول است ، از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد ؛ به ویژه در مورد اموال غیر منقول همچون زمین و آپارتمان و خانه . به همین دلیل ، زمانی که شخصی مال غیر منقول را در اختیار دارد ، می بایست در وهله اول ، با فراهم آوردن مقدمات لازم ، اقدام به دریافت سند رسمی مالکیت نماید .

بر اساس قانون ، اموال غیر منقول را می توان تفکیک نموده و آن را به قطعات کوچکتری تبدیل نمود . در این شرایط نیز ، نیاز است که برای هر کدام از قطعات زمینی که تفکیک شده است ، اقدام به دریافت سند رسمی جداگانه نمود . پس از آن ، مالک ، می تواند هر کدام از بخش های تفکیک شده را ، به صورت جداگانه ، به فروش برساند . در این شرایط ، دریافت صورت مجلس تفکیکی ، مورد نیاز می باشد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که صورت مجلس تفکیکی چیست ؟

در پاسخ به این سوال که صورت مجلس تفکیکی یا صورت جلسه تفکیکی چیست ، باید گفت که در صورت تفکیک مال غیر منقول همچون زمین و آپارتمان ، متقاضی ، می بایست به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک مراجعه نموده و درخواست سندی تحت عنوان صورت مجلس تفکیکی نماید که این سند ، نشان دهنده بخش های تفکیک شده آپارتمان ، ملک و زمین است که در ادامه ، شرایط و مراحل دریافت آن را شرح خواهیم داد . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .

شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی

صورت مجلس تفکیکی ، نوعی سند است که اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک ، صادر می نماید که این سند ، نشان دهنده بخش های تفکیک شده مال غیر منقول می باشد . پس از دریافت این سند ، می توان برای هر کدام از بخش های تفکیک شده ، اقدام به دریافت سند رسمی نموده و هر قسمت را به صورت جداگانه ، مورد خرید و فروش قرار داد .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی چیست و به عبارت دیگر ، در چه شرایطی ، متقاضی می تواند برای دریافت صورت مجلس تفکیکی از اداره ثبت اسناد و املاک ، اقدام نماید ؟ در پاسخ به این سوال ، در این بخش ، مهم ترین شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی را ذکر خواهیم نمود .

یکی از مهم ترین شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی ، تفکیک مال غیر منقول است . تفکیک مال غیر منقول ، با افراز و همچنین تقسیم ، متفاوت است . در واقع ، تفکیک مال غیر منقول ، به معنای آن است که متقاضی ، قصد دارد آن مال را به قطعات کوچکتری تقسیم نموده و برای هر کدام از آنها ، سند جداگانه ای دریافت نماید .

بر این اساس ، برای تفکیک نمودن اموال غیر منقول ، نیازی به آن نیست که در آن ملک ، چند مالک به نحو اشاعه ، حقوق مالکانه داشته باشند . لذا در صورتی که یک مال غیر منقول مانند زمین ، صرفا یک مالک داشته باشد و این مالک ، بخواهد اقدام به تفکیک آن به قطعات کوچکتر نماید نیز ، این امر امکان پذیر است.

از جمله دیگر شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی ، آن است که متقاضی ، با دارا بودن شرایط لازم ، اقدام به درخواست صورت جلسه تفکیکی ، از اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع مال غیر منقول نموده و پس از ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه های قانونی مربوطه ، این سند را دریافت نماید که جزئیات مربوط به آن را در قسمت های بعدی ، شرح خواهیم داد .

در این شرایط ، لازم است که کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک ، عدم مغایرت نقشه ملک با موارد مندرج در گواهی پایان کار را مورد بررسی قرار داده و عدم تجاوز ملک به شوارع ، معابر و املاک مجاور را تایید و کروکی آن را ترسیم نماید . در پایان این مراحل ، گواهی صورت مجلس ، صادر خواهد شد . در همین خصوص ، مطالعه مقاله زیر نیز ، پیشنهاد می شود .

سامانه صورت مجلس تفکیکی

صورت مجلس تفکیکی ، یکی از مهم ترین مدارکی است که برای دریافت سند مالکیت برای قطعات تفکیک شده ، مورد استفاده قرار می گیرد و در این سند ، عرصه و اعیان واحدها ، مشخص می شود . همچنین ، از دیگر موارد کاربرد صورت مجلس تفکیکی ، زمانی است که افراد ، قصد تنظیم یک تقسیم نامه داشته و با در اختیار داشتن صورت مجلس تفکیکی ، این امر ، راحت تر انجام می شود .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که آیا می توان مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی مال غیر منقول را به صورت اینترنتی و الکترونیکی نیز ، انجام داد ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ، سامانه صورت مجلس تفکیکی چیست ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در حال حاضر ، سامانه صورت مجلس تفکیکی ، راه اندازی نشده است ؛ به این معنا که افرادی که قصد دریافت صورت جلسه تفکیکی را دارند ، نمی توانند با مراجعه به سامانه ، اقدام به این امر نمایند . فلذا مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی ، عمدتا به صورت مراجعه حضوری به مراجع مربوطه می باشد که شرح جزئیات مربوط به آن را در ادامه ، خواهیم گفت .

اخذ صورت مجلس تفکیکی

مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی

صورت مجلس تفکیکی ، یکی از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت سند ملکی می باشد . به همین دلیل ، افرادی که اقدام به تفکیک زمین نموده اند ، می بایست اقدام به دریافت صورت مجلس تفکیکی نمایند تا بتوانند پس از آن ، سند رسمی دریافت کنند . لذا مهم ترین سوالی که در این رابطه مطرح می شود ، آن است که مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی چگونه است ؟ در پاسخ به این سوال ، در این قسمت ، مهم ترین مراحل دریافت سند مزبور را ذکر خواهیم کرد .

نخستین مرحله دریافت صورت مجلس تفکیکی ، مراجعه به شهرداری و اخذ گواهی پایان کار ساختمان برای آپارتمان ها و یا نقشه تفکیکی برای زمین می باشد .

در مرحله بعد ، نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی ، به صورت مراجعه به دفتر اسناد رسمی و ثبت درخواست صدور صورتمجلس تفکیکی می باشد که این درخواست ، به اداره ثبت مربوطه ، ارجاع می شود.

سپس ، رئیس اداره ثبت ، دستور رسیدگی به توقیف نبودن ملک را صادر نموده و نماینده و نقشه بردار اداره ، به محل ملک ، مراجعه و مندرجات مذکور در گواهی پایان کار یا نقشه تفکیکی را مورد بررسی قرار می دهد .

در این مرحله ، عدم مغایرت نقشه و عدم تجاوز ملک به شوارع ، معابر و املاک مجاور ، توسط کارشناس ، تایید شده و کروکی تمامی قطعات مفروض و قسمت های مشاعی در آپارتمان ها ، ترسیم می شود . در نهایت ، سند صورت مجلس تفکیکی آپارتمان و یا زمین ، توسط اداره ثبت اسناد و املاک ، صادر خواهد شد . پیشنهاد می شود مقاله زیر را نیز ، ملاحظه نمایید .

مدارک لازم برای اخذ صورت مجلس تفکیکی

در حال حاضر ، سامانه دریافت صورت مجلس تفکیکی ، راه اندازی نشده است . به همین منظور ، مراحل و نحوه دریافت سند مزبور ، به صورت مراجعه حضوری به اداره ثبت و نیز ، دفاتر اسناد رسمی می باشد . اما متقاضی ، جهت اخذ سند صورتمجلس تفکیکی ، می بایستی مدارکی را نیز ، تهیه و ارائه نماید . لذا در این قسمت ، قصد داریم مدارک لازم برای اخذ صورت مجلس تفکیکی را نیز ، شرح دهیم .

از جمله مدارک لازم برای اخذ صورت مجلس تفکیکی ، مدارک هویتی متقاضی اعم از شناسنامه و کارت ملی می باشد .

از دیگر مدارک لازم برای اخذ صورتمجلس تفکیکی ، گواهی پایان کار ساختمان ( برای آپارتمان ها ) و نقشه تفکیکی ( برای زمین ) می باشد که این امر ، ضمن مراجعه به شهرداری ، امکان پذیر است .

درخواست کتبی مالک جهت صدور صورت مجلس تفکیکی ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، از جمله دیگر مدارک لازم برای صدور سند صورت مجلس تفکیکی می باشد

هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی

اخذ صورت مجلس تفکیکی نیز ، مانند مواردی همچون افراز نمودن املاک مشاع و یا دریافت سند رسمی مالکیت ، نیازمند پرداخت هزینه های قانونی می باشد . لذا یکی از سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی چقدر است و در واقع ، شخصی که قصد دریافت این سند را دارد ، چه هزینه هایی را باید پرداخت نماید ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که گرفتن صورت مجلس تفکیکی ، نیازمند آن است که متقاضی ، هزینه تفکیک ملک را که از سوی کارشناسان اداره ثبت و بر اساس ارزش روز آن تعیین می شود ، پرداخت نموده و گواهی واریز آن را ، به اداره ثبت ، ارسال نماید . بر این اساس ، هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی ، هزینه ای ثابت و مشخص نبوده ؛ بلکه به عوامل مختلفی بستگی دارد .

به طور کلی ، در حال حاضر ، هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی ، به این صورت محاسبه می شود که به ازای هر متر مربع تفکیک اراضی با کاربری مسکونی ، 10 درصد و به ازای هر متر مربع تفکیک اراضی با کاربری تجاری و صنعتی ، 100 درصد قیمت منطقه ای روز دارایی ، به عنوان هزینه ، از متقاضی ، اخذ می گردد .

در ارتباط با هزینه صورت مجلس تفکیکی ، باید به این نکته نیز توجه داشت که در حال حاضر ، به استناد ماده 101 قانون شهرداری ها ، اخذ عوارض تفکیک زمین از سوی شهرداری ها نیز ، مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر این اساس ، علاوه بر هزینه های ذکر شده ، عوارض تفکیک ملک به شهرداری نیز ، می بایست پرداخت شود .

سوالات متداول

 

1- صورت مجلس تفکیکی چیست ؟

صورتمجلس تفکیکی سندی است که از سوی اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک صادر شده و به موجب آن یک مال غیر منقول به قطعات کوچکتری تفکیک خواهد شد که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

 

2- شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی چیست ؟

از جمله شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی آن است که کارشناس اداره ثبت تطابق تفکیک مال غیر منقول با مشخصات مندرج در گواهی پایان کار و نیز عدم تجاوز به معابر عمومی را تایید نماید که جزئیات بیشتر در خصوص این شرایط ضمن مقاله شرح داده شده است .

 

3- مراحل و نحوه اخذ صورتمجلس تفکیکی چگونه است ؟

مراحل دریافت صورتمجلس تفکیکی مراجعه به شهرداری و اخذ پایان کار یا نقشه تفکیکی و سپس مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و درخواست صدور صورتجلسه تفکیکی می باشد که پس از تحویل مدارک و پرداخت هزینه ها این امر انجام می شود که شرح این موضوع در متن مقاله ذکر شده است .
جهت اطلاعات بیشتر در بخش تماس با ما در ارتباط باشید
Rate this post

ثبت

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها