Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/sotwebc1/domains/xn--mgbg1fo99b.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/home/h147299/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h147299/domains/xn--mgbg1fo99b.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
مزاحمت تلفنی | وکالت
loading

مزاحمت تلفنی


جرم مزاحمت تلفنی، جرمی است که در آن یک فرد با اشغال کردن تلفن فرد دیگری، به آزار و اذیت آن فرد پرداخته و موجب سلب آسایش وی می گردد. در پاسخ به این سوال که حکم مزاحم تلفن چیست؟ باید گفت مجازات این جرم، علاوه بر اعمال مقررات شرکت مخابرات ، حبس از یک ماه تا شش ماه است .

پیشرفت تکنولوژی، در کنار مزایای بسیاری که برای زندگی بشر به همراه داشته، جرایم کیفری جدیدی را  نیز که با استفاده از این تکنولوژی های جدید قابل انجام می باشد، به جهان امروز معرفی کرده است. تلفن، اینترنت و موبایل نمونه هایی از این تکنولوژی ها بوده که موجب  تغییرات گسترده ای در جرایم و قوانین جزایی شده است.

یکی از تکنولوژی هایی که در کنار مزایای خود، موجب شکل گیری جرایم جدیدی نیز شده است، تلفن می باشد. از زمانی که تلفن به عنوان یک ابزار ارتباطی مورد استفاده بشر قرار گرفته است ، افرادی نیز از آن به نحو غلط و با هدف  برهم زدن آرامش و امنیت دیگران استفاده کرده اند . از این رو قانون گذار این عمل را جرم دانسته و برای افرادی که با استفاده از تلفن اقدام به ایجاد مزاحمت تلفنی می کنند ، تعیین مجازات نموده است.

مزاحمت تلفنی

جرم مزاحمت تلفنی

همانطور که تکنولوژی پیشرفت می کند، در کنار مزایای بسیاری که برای زندگی بشر به همراه می آورد، اشکال جدیدی از جرایم کیفری را که با استفاده از این تکنولوژی های جدید قابل انجام می باشد  نیز به جوامع بشری معرفی می کند. ورود تلفن، اینترنت و موبایل که امروزه در تمام کشورها شاهد استفاده از آن ها می باشیم، نمونه هایی از این تکنولوژی ها بوده که موجب  تغییرات گسترده ای در جرم و قوانین جزایی شده است.

یکی از تکنولوژی هایی که در کنار مزایای خود، موجب شکل گیری جرایم جدیدی نیز شده است، تلفن می باشد. با اختراع تلفن اگرچه برقراری ارتباط تسهیل گردید، اما طیف جدیدی از جرایم کیفری نیز ظاهر شد و در گذرزمان گسترش یافت که یکی از مهم ترین این جرایم، جرم مزاحمت تلفنی می باشد.

مزاحمت تلفنی در قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم مشخص گردیده است. به موجب ماده 641 این قانون :«هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.»

در تعریف این جرم می توان گفت ، جرمی است که در آن یک فرد با اشغال کردن تلفن فرد دیگری، به آزار و اذیت آن فرد پرداخته و موجب سلب آسایش وی می گردد. مزاحمت تلفنی می تواند شامل اقدامات متفاوتی مثل فوت کردن یا سوت زدن در تلفن ، زنگ زدن و قطع کردن مکرر ، زنگ زدن و حرف نزدن ، گفتن کلمات رکیک و ناسزا در تلفن ، گفتن شایعه یا خبر دروغ و اعمالی از این دست باشد .

نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی

در بخش قبل به تعریف جرم مزاحمت تلفنی پرداختیم و مفهوم این جرم را توضیح دادیم. اما فردی که مورد مزاحمت از طریق تلفن قرار می گیرد و قصد شکایت از مزاحم تلفنی را دارد، با این سوال موجه می گردد که نحوه شکایت از این جرم به چه صورت می باشد؟ و به کدام مرجع قضایی باید مراجعه کنم؟ به همین دلیل، در این بخش از مقاله به توضیح نحوه شکایت می پردازیم.

نکته ای که باید به آن توجه شود آن است که جرم مزاحمت تلفنی را هم می توان از طریق شرکت مخابرات پیگیری کرد و هم می توان در دادسرا از مرتکب آن شکایت کرد .

 نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی مطابق راهنمای زیر می باشد:

۱در مرحله اول، فردی که مورد مزاحمت تلفنی قرار می گیرد و قصد شکایت از مزاحم تلفنی را دارد، باید شکواییه مزاحمت تلفنی را تنظیم کرده و به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و شکواییه خود را ثبت نماید تا برای دادسرای صالح فرستاده شود.

۲پس از وصول شکایت به دادسرا و ارجاع به شعبه، شعبه دادسرا دستور استعلام از مخابرات را صادر نموده و با توجه به به نتیجه استعلام تصمیم گیری می نماید. با این توضیح که در صورتی که جواب استعلام، تایید کننده تماس های مکرر از سوی متهم باشد، ابلاغیه دادسرا برای متهم ارسال گردیده و در صورت عدم حضور جلب می گردد.

۳پس از رسیدگی مقدماتی در دادسرا ، چنانچه دادسرا وقوع جرم را احراز نکند، قرار منع تعقیب صادر نموده، در غیر این صورت با صدور قرار جلب به رسیدگی، پرونده را به دادگاه کیفری دو ارسال می نماید.

۴دادگاه کیفری دو با ارسال ابلاغیه وقت دادرسی برای شاکی و متهم تشکیل گردیده و در صورتی که وقوع جرم مزاحمت تلفنی را محرز بداند، به صدور حکم مجازات برای متهم جرم مزاحمت تلفنی اقدام می نماید . این حکم، ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد.

مزاحمت تلفنی

مجازات جرم مزاحمت تلفنی

در بخش های قبل به تعریف جرم مزاحمت تلفنی پرداخته و نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی را توضیح دادیم. اکنون در این بخش، به توضیح مجازات جرم مزاحمت تلفنی می پردازیم. مطابق ماده 641 قانون مجازات اسلامی :«هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.»

بنابراین در پاسخ به این سوال که مجازات جرم مزاحمت تلفنی چیست؟ باید گفت که مجازات جرم مزاحمت تلفنی، علاوه بر اعمال مقررات شرکت مخابرات ، حبس از یک ماه تا شش ماه است .

در ارتباط بامجازات جرم مزاحمت تلفنی، نکات زیر باید قابل توجه قرار گیرد:

جرم مزاحمت تلفنی از جرائم غیرقابل گذشت می باشد. به این معنا که در صورت گذشت شاکی، رسیدگی کیفری متوقف نشده و بنابراین مجازات جرم مزاحمت تلفنی برای مرتکب آن تعیین می گردد.

مجازات حبس جرم مزاحمت تلفنی، مجازات حبس تعزیری بوده و بنابراین تحت شرایط قانونی، قابل تخفیف می باشد.

مراحل طرح شکایت

برای طرح شکایت از مزاحم تلفنی در مرحله نخست باید به دادسرای محل وقوع جرم، محل زندگی ایشان گزارش دهید. هیات عمومی دیوان عالی کشور، برای تعیین محل وقوع جرم مراحمت تلفنی ملاک مهمی تعیین کرده است. در این رابطه، می توان با بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران مشورت کرد. طبق رای وحدت رویه، محل وقوع جرم مزاحم تلفنی محلی می باشد که جرم مزاحمت و اذیت و آزار اتفاق افتاده است. دادگاه محل وقوع جرم مزاحمت تلفنی در حوزه قضایی، صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد. در صورتی که جرم مزاحمت در یک حوزه قضایی آغاز شود و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر به دست آید، محل وقوع جرم محل سلب آرامش و اذیت شاکی محسوب می شود. دادگاه رسیدگی کننده نیز دادگاه واقع در محل سلب آرامش و اذیت شاکی می باشد.

شاکی همچنین می تواند به شرکت مخابرات محل زندگی خود این امر را اطلاع دهد تا مراجع ذی صلاح، محقق شدن جرم مزاحمت تلفنی را تشخیص دهند. گاهی اوقات مصادیق که از نظر عموم مردم جرم مزاحمت تلفنی هستند، جرم مزاحمت تلفنی محسوب نمی شوند و ممکن است مصادیق مجرمانه دیگر داشته باشد. در صورتی که مراجع ذی صلاح جرم مزاحمت تلفنی را اثبات و تشخیص دهند، شاکی باید به شرکت مخابرات محل زندگی خود مراجعه کند. فرم درخواست مبنی بر کشف مزاحمت تلفنی در این مرحله توسط شاکی باید از متصدی مربوطه دریافت شود. در نهایت فرم مورد نظر باید تکمیل شود و به دادگاه ارائه گردد.

پس از تکمیل فرم مربوطه، یک نرم افزار برای شاکی فعال می شود و آموزش هایی به مشترک ارائه داده می شود تا در صورت تماس مزاحم تلفنی کد مخصوص توسط شاکی وارد شود. شماره مزاحم تلفنی با ثبت این کد در مخابرات ثبت می شود. پس از ارسال کد و ثبت شماره فرد مزاحم در سامانه مخابرات، خط فرد مزاحم در طول 24 ساعت شناسایی خواهد شد و اداره مخابرات با ایشان تماس می گیرد. در نهایت، برای مزاحم تلفنی اخطاریه ارسال می گردد.

مدارک مورد نیاز طرح شکایت

برای طرح شکایت از مزاحم تلفنی، باید همراه با مدارک شناسایی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرد. شما می توانید از مراجع قضایی بخواهید تا رد مزاحم تلفنی را بگیرند. در صورت نیاز باید مدارک، مستندات و شهادت شهود را به مراجع قضایی ارائه دهید. همچنین ممکن است به ارائه نامه شرکت اپراتور مربوطه در صورت اخذ آن، نیاز پیدا کنید. این نامه باید به دادخواست شما پیوست شود. در اکثر موارد شاکی، مزاحم تلفنی را نمی شناسد که در این شرایط باید بخش مربوط به متشاکی نامشخص را انتخاب نمایید. پس از این که شکایت خود را با همکاری بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران تنظیم نمودید، شکایت نامه به یکی از شعب بازپرسی یا دادیاری مرجوع خواهد شد. سپس دادسرا، استعلامات لازم را از اپراتور درخواست می کند.

گاهی اوقات، ممکن است پرینت مکالمات ردیابی سیم کارت مزاحم صورت گیرد و گوشی موبایلی که مزاحمت ایجاد کرده است پیدا شود. در مرحله بعد برای مزاحم توسط شعبه دادسرای مزبور، اخطاریه ارسال خواهد شد. در صورت عدم حضور مزاحم تلفنی تا دو نوبت، مجدد برای ایشان اخطاریه ارسال می شود. نهایت در نوبت سوم برای ایشان توسط دادستان، حکم جلب صادر خواهد شد. برای طرح شکایت از مزاحم تلفنی باید مدارک زیر به پرونده پیوست شوند:

  • مدارک شناسایی از قبیل کارت ملی و شناسنامه
  • آخرین قبض پرداختی خط تلفن
  • ارائه نامه شرکت مخابرات مبنی بر تایید مزاحمت تلفنی

مراجع ذی صلاح رسیدگی به شکایت

امکان طرح شکایت از مزاحم تلفنی از دو طریق وجود دارد. شما می توانید این شکایت خود را در دادسرای محل وقوع جرم یا در مخابرات محل زندگی خود مطرح کنید. در صورتی که همراه با این مزاحمت به شما توهین شود یا تهدید صورت گیرد، امکان طرح شکایت اعاده حیثیت نیز برای شما وجود خواهد داشت. در صورت ناشناس بودن مزاحم تلفنی، باید در بخش اطلاعات مربوط به متشاکی، کلمه ناشناس را انتخاب کنید. با پیگیری قضایی از طریق مخابرات، قادر به شناسایی فرد مزاحم در این شرایط خواهید بود. قاضی می تواند به صورت مستقیم به اداره مخابرات نامه ارسال نماید و ردیابی شماره را تقاضا کند. همچنین می توان مراحل طرح این شکایت را به کلانتری یا نیروی انتظامی واگذار کرد.

پس از ثبت این شکایت، درخواست شما به یکی از شعب دادیاری ارسال خواهد شد و پیگیری های بعدی از طریق کلانتری و نیروی انتظامی قابل پیگیری می باشد. در این شرایط، کلانتری به مخابرات نامه ای ارسال کرده و درخواست استعلام مکالمات و پرینت را ارائه می دهد. فرد مزاحم از این طریق شناسایی می شود و دادگاه برای ایشان اخطاریه ارسال می کند. همچنین ممکن است مزاحم برای ارائه پاره توضیحات احضار شود.

تفاوت مزاحمت تلفنی در اپراتورهای مختلف

شکایت از مزاحم تلفنی از طریق اپراتورهای مختلف، متفاوت می باشد. به عنوان مثال شاکی خطوط همراه اول برای طرح شکایت خود، باید به مراکز تلفن ثابت و اداره امور مشترکین همراه اول مراجعه کند. در صورت همراه داشتن اصل کارت شناسایی و تکمیل فرم مورد نظر، پیگیری های لازم در رابطه با پرونده صورت می گیرند.

 

جهت اطلاعات بیشتر در بخش تماس با ما در ارتباط باشید

Rate this post

جرایم

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها