Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/sotwebc1/domains/xn--mgbg1fo99b.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/home/h147299/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h147299/domains/xn--mgbg1fo99b.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
جرایم سایبری و رایانه ای | وکالت
loading

جرایم سایبری و رایانه ای

جرایم سایبری و رایانه ای

در حال حاضر، با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از ابزارهای مدرن مانند رایانه، تلفن همراه، و اینترنت، جوانب مختلف زندگی اجتماعی و اقتصادی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند. این پیشرفت‌ها همچنین به وسیله فضای مجازی و اینترنت باعث افزایش فعالیت‌های مختلف مانند تجارت الکترونیک، آموزش آنلاین و تبادل اطلاعات گردیده است. استفاده روزافزون افراد از این ابزارها، به همراه زیان‌ها و مسائل امنیتی نیز، سوالاتی در زمینه حقوقی ایجاد کرده است.

به همین دلیل، سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی در جهان از جمله ایران، قوانین و مقرراتی را برای مقابله با انواع جرایم اینترنتی مرتبط با استفاده نادرست از این فناوری‌ها تدوین کرده‌اند. قانون مجازات اسلامی نیز به منظور مقابله با جرایم مختلف اینترنتی و فناورانه، مفادی را در خصوص جرم انگاری و مجازات‌های مرتبط با این حوزه‌ها ارائه داده است. این اقدامات تلاش می‌کنند تا امنیت عمومی در انواع دادگاه را حفظ کرده و زندگی آنلاین را برای افراد امن‌تر نمایند.

جرایم سایبری چیست؟

انواع جرایم اینترنتی به انواع جرایمی اطلاق می‌شود که با استفاده از فضای مجازی و فناوری اطلاعات انجام می‌شوند. این نوع جرایم به شکل‌ها و ابعاد مختلفی اجتماعی، اقتصادی و فنی رخ می‌دهند. جرایم سایبری می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  1. هکرینگ (Hacking): نفوذ به سیستم‌ها یا شبکه‌های کامپیوتری به صورت غیرقانونی با هدف دسترسی به اطلاعات حساس یا تخریب داده‌ها.
  2. بدافزار (Malware): استفاده از نرم‌افزارها یا برنامه‌های مخرب مانند ویروس‌ها، تروجان‌ها و ورم‌ها (worms) به منظور آسیب‌زدایی از سیستم‌ها یا دزدیدن اطلاعات که بخش زیادی از انواع جرایم سایبری در ایران را شامل می شوند.
  3. کلاهبرداری الکترونیکی (Phishing): تلاش برای به دست آوردن اطلاعات حساس از افراد به وسیله ایجاد سایت‌ها یا ایمیل‌های متقلب که به نظر می‌رسند معتبر هستند.
  4. سرقت هویت (Identity Theft): استفاده از اطلاعات شخصی دیگران به منظور سودجویی یا ارتکاب جرائم دیگر.
  5. حملات سایبری به زیرساخت‌های بحرانی: حملات به سیستم‌های اجتماعی، اقتصادی یا امنیتی یک کشور با هدف تخریب یا تخریب ساختارهای حیاتی.
  6. ترویج اطلاعات غیرقانونی (Cyber Espionage): جمع‌آوری اطلاعات حساس از سازمان‌ها یا دولت‌ها به صورت غیرقانونی.
  7. سوءاستفاده از رسانه‌های اجتماعی (Social Engineering): تلاش برای ترغیب افراد به انجام اقدامات خاص به وسیله فریب و مهندسی اجتماعی را شامل می شود. مجازات انتشار چت، اسکرین شات، عکس و فیلم خصوصی در فضای مجازی براساس قانون کشور تعیین می شود.

قوانین و مقررات مختلف در حال تلاش برای مقابله با انواع جرایم رایانه ‌ای در ایران هستند، اما با پیشرفت فناوری، همواره چالش‌های جدیدی به وجود می‌آید.

جرایم سایبری و رایانه ایeight=”400″ />

جرایم سایبری و رایانه ای

انواع جرایم سایبری در ایران</h2>

به‌طو

ر کلی انواع جرایم سایبری و رایانه ای در ایران شامل موارد زیر می‌شوند:

    • جعل رایانه ای
    • جاسوسی رایانه ای و سرقت نرم افزار
    • نشر اکاذیب و هتک حیثیت
    • جرایم مرتبط با رایانه علیه حقوق شهروندان
    • شنود غیرمجاز محتوای ارتباطات غیر عمومی
    • انتشار، تولید و یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا داده‌هایی که دسترسی به آن‌ها غیرمجاز است
    • سرقت خدمات
    • مزاحمت اینترنتی
    • توهین به مقدسات مذهبی در فضای مجازی
    • انتشار محتویات مبتذل و مستهجن
    • خراب‌کاری رایانه‌ای
    • دسترسی یافتن غیر مجاز به دستگاه‌های پردازش داده
    • <

li>و …<

    • /ul

>

بر اس

    • اس قانون ۲۵ جرایم سایبری و

رایانه ای اگ

    • ر شخصی به برخی از انواع جرایم سایبری بالا اقدام کند، از ۹۱ روز تا یک سال به حبس محکوم شده و باید جریمه نقدی از ۵ تا ۲۰ میلیون ریال پرداخت کند. هم

چنین با ن

    • گاه به ماده ۲۹ قانون جرائم رایانه ای، رسیدگی به آن‌ها در صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم ا

ست ولی

    • در صورتی‌که برای انواع جرائم سایبری که گزارش می‌شوند، محل دقیق وقوع جرم مشخص نشده باشد، تحقیقات اولیه باید در دادسرای محل گزارش جرم، صورت گیرد و پس از آن دادگاه مربوطه

نتیجه و رای

    • را اعلام و مجازات انواع جرایم رایانه ‌ای را تعیین می‌کند.

آمار جرایم سایبری در ایران

بر اساس اعلام پلیس فتا برداشت‌های اینترنتی در سال ۱۴۰۱ در صدر انواع جرایم سایبری و رایانه ای قرار داشته است. معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در آماری از سال ۱۴۰۲ هم گفته است که بیشترین این کلاهبرداری‌ها، برداشت‌ غیرمجاز و اینترنتی هستند. سرهنگ پاشایی در رابطه با آمار انواع جرایم سایبری در ایران نیز می‌گوید: در سال‌های گذشته آمار این کلاهبرداری‌ها در کشور رو به افزایش نبوده است. خصوصا از زمانی که طرح رمز دوم یکبار مصرف اجرا شد (۱۳۹۸)، این روند سیر نزولی نیز پیدا کرد. تا پیش از سال ۱۳۹۸ آمار انواع جرایم سایبری در ایران به شدت رو به افزایش بود، اما پس از آن و با افزایش آگاهی‌بخشی پلیس فتا شیب آن نزولی شده است. اما هنوز هم آمار انواع جرم‌های سایبری نگران‌کننده است.

جرایم خرید اینترنتی

جرایم خرید اینترنتی ممکن است به انواع مختلفی اشاره کند. در این زمینه، مسائل متعددی وجود دارد که می‌توانند به عنوان جرایم مرتبط با خرید اینترنتی مطرح شوند. برخی از این جرایم عبارتند از:

      1. تقلب در خرید آنلاین (Online Fraud): این ممکن است شامل انواع تقلب‌های مرتبط با خرید آنلاین باشد که در آن افراد یا گروه‌ها سعی در فریب و گول زدن مشتریان دارند.
      2. سوءاستفاده از اطلاعات بانکی (Credit Card Fraud): حملاتی که هدف آن‌ها استفاده غیرمجاز از اطلاعات بانکی مشتریان به منظور خرید محصولات یا خدمات آنلاین است.
      3. تقلب در مزایده‌های آنلاین (Online Auction Fraud): فرآیندهای مزایده‌ای که به طور غیرمجاز تغییر می‌کنند یا اطلاعات نادرست در آن‌ها درج می‌شود.
      4. احتیال در خرید و فروش محصولات (Online Product Scams): شامل تقلب در فروش محصولات غیرموجود، ارائه کالاهای کیفیت پایین‌تر از توقعات، یا اطلاعات نادرست در مورد محصولات.
      5. سوءاستفاده از اطلاعات شخصی (Identity Theft): به دست آوردن اطلاعات شناسایی شخصی با هدف سوءاستفاده در فعالیت‌های خرید آنلاین.
      6. جعل و سوءاستفاده از وب‌سایت‌های تقلبی (Fake Websites): ایجاد وب‌سایت‌های جعلی که به نظر می‌رسند معتبر و درخواست اطلاعات حساس از کاربران را دارند.
      7. فروش کالاهای تقلبی: خرید و فروش کالاهای جعلی یا تقلبی به مشتریان به عنوان محصولات اصلی.
      8. ترویج جعلی (Fake Advertising): استفاده از تبلیغات جعلی برای جلب مشتریان برای خرید محصولات یا خدمات غیرواقعی.

به‌منظور جلوگیری از این جرایم، مشتریان باید از وب‌سایت‌های امن و معتبر خرید کنند، از اطلاعات بانکی خود با دقت محافظت کنند و از راهکارهای امنیتی اینترنتی استفاده نمایند. شایان ذکر است که دعاوی کیفری در تهران هر لحظه آماده بررسی این مشکلات هستند.

نقش وکیل در جرایم رایانه ای و سایبری | پایگاه اطلاع رسانی رجاجرایم سایبری و رایانه ای</p>

=”rtl”>انواع جرایم رایانه ای

1- جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی

الف- جرم دسترسی غیر مجاز

هرکس به طور غیر مجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی مورد حفاظت قرار گرفته است، دسترسی یابد مجرم محسوب می شود. مجازات این شخص عبارت است از حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات.

ب- شنود غیر مجاز

هرکس اقدام به شنود غیرمجاز محتوای در حال انتقال اطلاعات غیرعمومی در سامانه ای رایانه ای یا مخابراتی یا امواج الکترو مغناطیستی یا نوری نماید مجرم محسوب می شود. مجازات این شخص عبارت است از حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای از ده میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات.

ج- جاسوسی رایانه ای

جاسوسی عبارت از انجام اقدامات ذیل الاشعار در خصوص داده های سری در حال انتقال یا ذخیر شده در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده، توسط مجرم ارتکاب می یابد و هر کدام مجازات خود را دارد:

دسترسی به داده هاي مذکور یا تحصیل آنها یا شنود محتواي سري در حال انتقال، به حبس از یک تا سه سال یا جزاي نقدي از بیست تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات.

در دسترس قرار دادن داده هاي مذکور براي اشخاص فاقد صلاحیت، به حبس از دو تا ده سال.

افشا یا در دسترس قرار دادن داده هاي مذکور براي دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها، به حبس از پنج تا پانزده سال.

نکته 1 – هرکس به طور غیرمجاز نسبت به داده هاي سري در حال انتقال یا ذخیره شده در سیستم هاي رایانه اي یا مخابراتی یا حامل هاي داده مرتکب اعمال زیر شود، به مجازات هاي مقرر محکوم خواهد شد. داده هاي سري داده هایی است که افشاي آنها به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه میزند.

نکته 2 – هرکس به قصد دسترسی به داده های سری فوق، تدابیر امنیتی سامانه های رایانه ای یا مخابراتی را نقض کند، مجرم محسوب می شود. مجازات این جرم عبارت است از حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات.

نکته 3- بی احتیاطی یا بی مبالاتی مأموران دولتی مسئول حفظ داده های سری فوق؛ اگر در اثر بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم تدابیر امنیتی، مأموران دولتی، مسئول حفظ داده های سری فوق که به آنها آموزش لازم داده شده است یا داده ها یا سامانه های مذکور در اختیار آنها قرار گرفته است، موجبات دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت به داده ها، حامل های داده ها یا سامانه های مذکور فراهم شود؛ این اشخاص مجرم محسوب می شوند. مجازات آن عبارت است از حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات و انفصال از خدمت از شش ماه تا دو سال.

2- جرائم علیه صحت و تمامیت داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی

الف- جعل رایانه ای

هرکس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود، جاعل محسوب و به حبس از یک تا پنج سال یا جزاي نقدي از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

1- تغییر داده هاي قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانۀ داده ها
2- تغییر داده ها یا علایم موجود در کارت هاي حافظه یا قابل پردازش در سیستمهاي رایانه اي یا مخابراتی یا تراشه ها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانۀ داده ها یا علایم به آنها.

نکته – هرکس با علم به مجعول بودن داده ها یا کارتها یا تراشه ها از آنها استفاده کند، به مجازات مندرج در ماده فوق محکوم خواهد شد.

ب- تخریب و اخلال در داده ها یا سامانه های رایانه ای و مخابراتی

نکته 1 – هر کس به طور غیرمجاز دادههاي دیگري را از سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی یا حاملهاي داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش کند به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزاي نقدي از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات 44 محکوم خواهد شد.

نکته 2 – هر کس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل وارد کردن، انتقال دادن، پخش، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاري یا تخریب دادهها یا امواج الکترومغناطیسی یا نوري، سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی دیگري را از کار بیندازد یا کارکرد آنها را مختل کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزاي نقدي از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

نکته 3 – هرکس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل مخفی کردن دادهها، تغییر گذرواژه یا رمزنگاري دادهها مانع دسترسی اشخاص مجاز به دادهها یا سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی شود، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزاي نقدي از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

نکته 4 – هرکس به قصد به خطر انداختن امنیت یا آسایش عمومی اعمال مذکور در بالا این قانون را علیه سیستمهاي رایانهاي و مخابراتی که براي ارائۀ خدمات ضروري عمومی به کار میروند، از قبیل خدمات درمانی، آب، برق، گاز، مخابرات، حمل و نقل و بانکداري مرتکب شود، به حبس از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.

3- سرقت و کلاهبرداری مرتبط یا رایانه

الف- هرکس به طور ها غیرمجاز داده متعلق به دیگري را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزاي نقدي از یک تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزاي نقدي از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ب- هرکس به طور غیرمجاز از سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن دادهها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی براي خود یا دیگري تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزاي نقدي از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

جرایم سایبری و رایانه ای

ir=”rtl”>جرا

یم سایبری و رایانه ای

4- جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی رایانه ای

الف- هرکس به وسیله سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی یا حاملهاي داده محتویات مستهجن را تولید، ارسال، منتشر، توزیع یا معامله کند یا به قصد ارسال یا انتشار یا تجارت تولید یا ذخیره یا نگهداري کند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزاي نقدي از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

نکته 1 – ارتکاب اعمال فوق در خصوص محتویات مبتذل موجب محکومیت به حداقل یکی از مجازات هاي فوق می شود. محتویات وآثار مبتذل به آثاري اطلاق می گردد که داراي صحنه ها وصور قبیحه باشد.

نکته 2 – هرگاه محتویات مستهجن به کمتر از ده نفر ارسال شود، مرتکب به یک تا پنج میلیون ریال جزاي نقدي محکوم خواهد شد.

نکته 3 – چنانچه مرتکب اعمال فوق را حرفه خود قرار دهد یا بطور سازمانیافته مرتکب شود چنانچه مفسد فیالارض شناخته نشود، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.

نکته 4 – محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی اطلاق میشود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.

ب- معاوت در ارتکاب جرم علیه عفت و اخلاق عمومی رایانه ای: هرکس از طریق سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی یا حاملهاي داده مرتکب اعمال زیر شود، به ترتیب زیر مجازات خواهد شد.

1- چنانچه به منظور دستیابی افراد به محتویات مستهجن، آنها را تحریک یا ترغیب یا تهدید یا تطمیع کند یا فریب دهد یا شیوه دستیابی به آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزاي نقدي از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات.ارتکاب این اعمال در خصوص محتویات مبتذل موجب جزاي نقدي از دو تا پنج میلیون ریال است.

2- چنانچه افراد را به ارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت آمیز تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت کند یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزاي نقدي از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات.

نکته – مفاد این ماده شامل آن دسته از محتویاتی نخواهد شد که براي مقاصد علمی یا هر مصلحت عقلایی دیگر تهیه یا تولید یا نگهداري یا ارائه یا توزیع یا انتشار یا معامله می شود.

5- هتک حیثیت و نشر اکاذیب رایانه ای

الف- هرکس به وسیله سیستم هاي رایانه اي یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگري را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوي که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزاي نقدي از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

نکته – چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

ب- هرکس به وسیله سیستمهاي رایانهاي یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگري را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوي که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزاي نقدي از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو 7 مجازات محکوم خواهد شد.

ج- هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سیستم رایانه یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامهاي رسمی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده به نحوي از انحاء ضرر مادي یا معنوي به دیگري وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزاي نقدي از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

جرایم رایانه ای قابل گذشت

در تقسیم‌بندی کلی جرایم، برخی از انواع جرایم سایبری در ایران را می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: جرایم قابل گذشت و جرایم غیرقابل گذشت. جرایم قابل گذشت تحت شکایت شاکی آغاز به رسیدگی می‌شوند و فرآیند تحقیقات و پیگیری متهم به دنبال می‌آید. در این دسته، اگر شاکی اعلام رضایت نماید، پرونده کیفری مرتبط به اتمام می‌رسد. به عنوان مثال، در مواردی همچون مزاحمت تلگرامی یا اینستاگرامی، این نوع جرایم قابل گذشت قرار می‌گیرند (با استناد به ماده ۱۰۰ قانون مجازات اسلامی و تبصره‌های آن).

از سوی دیگر، برخی از انواع جرایم سایبری و رایانه ای نیز به عنوان جرایم غیرقابل گذشت محسوب می‌شوند. این جرایم، همچون برخی از جرایم فیزیکی، تحت هر شرایطی که شاکی اعلام رضایت کند، موقوف به اتمام نمی‌شوند. اعلام رضایت شاکی در این حالت تأثیری بر بسته شدن پرونده کیفری ندارد. این تفاوت در دسته‌بندی نشان می‌دهد که در برخی موارد، حقوق شاکی در انتخاب ادامه یا قطع رسیدگی به پرونده تاثیرگذار است، در‌حالی که در برخی دیگر این حق در مقابل برخی از جرایم رایانه‌ای محدودتر است و بسته به ماهیت جرم، تصمیم‌گیری از دیگر عوامل نیز تبعیت می‌کند.

جرایم رایانه ای مزاحمت

جرایم رایانه‌ای مزاحمت، به اقداماتی اطلاق می‌شود که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، به دور از مجازات و باورهای اخلاقی، به تداخل در حریم خصوصی یا آزار افراد می‌انجامند. در این حوزه، معمولاً افراد با هدف اخلال در زندگی آرام و امنیت دیگران اقدام به مزاحمت می‌کنند. برخی از نمونه‌های جرایم رایانه‌ای مزاحمت عبارتند از:

      • تهدیدهای آنلاین، مزاحمت در شبکه‌های اجتماعی، حملات دی‌داس (DDoS Attacks)، مزاحمت در مکالمات آنلاین، مزاحمت در بازی‌های آنلاین، مزاحمت در ایمیل، مزاحمت در وب‌سایت‌ها (نفوذ به وب‌سایت‌ها با هدف تغییر محتوا یا ایجاد آزار برای مدیران یا بازدیدکنندگان).
        این جرایم مزاحمتی، به طور جدی توسط قوانین مختلف و در بسیاری از جوامع به عنوان تخلفات جرمی محسوب می‌شوند و ممکن است با مجازات‌های قانونی مواجه شوند.

جرایم سایبری و رایانه ای=”732″ />/></p><p>جرایم سایبری و رایانه ای

راه های پیشگیری جرایم سایبری

پیشگیری از جرایم سایبری نیاز به توجه به مسائل امنیتی در فضای آنلاین دارد. در ادامه، چند راهکار برای پیشگیری از جرایم سایبری ذکر شده‌اند:

      • رمز عبور قوی
      • به‌روزرسانی نرم‌افزارها و سیستم عامل
      • استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی
      • آگاهی از فریب‌های فضای مجازی
      • مراقبت از اطلاعات شخصی
      • استفاده از اتصالات امن (اتصال به شبکه‌های Wi-Fi امن با استفاده از رمز عبور و استفاده از شبکه‌های VPN برای حفاظت از ارتباطات.)
      • پشتیبان‌گیری منظم
      • استفاده از چند مرحله‌ای تأیید هویت

جهت اطلاعات بیشتر در بخش تماس با ما در ارتباط باشید

Rate this post

جرایم

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها