loading

درخواست افراز ملک مشاع

درخواست افراز ملک مشاع - تیم حفظ

درخواست افراز ملک مشاع


ملک مشاع به ملکی گفته می شود که چندین مالک در آن با هم به نحو اشاعه، شریک هستند، یعنی شرکا در جزء جزء ملک شریک هستند و سهم هیچکدام جداگانه مشخص نیست. افراز در لغت به معنی جداکردن است و در حقوق به معنای تفکیک سهم شرکا در ملک است که یا شرکا با تراضی و توافق یکدیگر این کار را انجام می دهند و یا از دادگاه، اجبار شرکای دیگر را به تقسیم ملک می خواهند. در واقع با افراز ملک، سهم هر یک از شرکا به شکل مستقل از سهم هر شریک یکدیگر به او اعطا می شود.

نکات مهم درخواست افراز

محاکم دادگستری و اداره ثبت، مراجع صالح رسیدگی به دعوای افراز هستند.

ادارات ثبت در شرایطی صلاحیت رسیدگی به دعوای افراز را دارند که عملیات ثبت کل ملک به پایان رسیده باشد.

در صورتی که جریان ثبت ملک هنوز خاتمه نیافته باشد مرجع رسیدگی به دعوای افراز دادگاه است.

زمانی عملیات ثبتی ملک خاتمه یافته تلقی می شود که یا ملک دارای سند مالکیت باشد و در دفتر ثبت املاک به ثبت رسیده باشد و یا این که با وجود عدم صدور سند مالکیت، درخواست مربوط به آن به ثبت رسیده و تحدید حدود قانونی صورت گرفته باشد و آگهی نوبتی و تحدیدی به درستی انتشار یافته باشد و در مهلت واخواهی مورد اعتراض قرار نگرفته و قابل ثبت در دفتر املاک باشد.

در موردی که بین شرکا، شریک محجور یا غایب مفقودالاثر وجود داشته باشد یا این که بخشی از
ملک مشاعی مجهول المالک باشد، دادگاه صلاحیت رسیدگی دارد.

(اشخاص محجور عبارتند از اشخاص صغیر، مجنون و سفیه. مجهول المالک ثبتی یعنی مالک
معلوم و مشخص است اما درخواست ثبت نکرده اما مجهول المالک مدنی یعنی مالک معلوم و مشخص نیست. دادخواست افراز ملک که در دادگاه اقامه می شود باید به طرفیت کلیه مالکین باشد وگرنه رد می شود.)

منبع : دادگران حامی

Rate this post

ثبتوکیل ملکی

اظهار نامهبهترین وکیل تهرانتهرانتیم حفظدادخواستدادخواست بدویدادگاهدادنامهدرخواست افراز ملک مشاعدفتر وکالتشریکقاضیمشارکتمشاوره تلفنیمشاوره رایگانملک مشاعوکالتوکیلوکیل ملکیوکیل ملکی تهران

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها