loading

مزاحمت بانوان


ایجاد مزاحمت برای بانوان چه مجازاتی دارد؟

ایجاد نظم و امنیت روانی و جسمانی در جامعه یکی از دلایل وضع قوانین در هر کشور است. در صورتی افراد یک جامعه می‌ توانند یک جامعه سالم تشکیل دهند که از سلامت روانی برخوردار باشند. از این‌ رو، قانون‌گذاران برای افراد جامعه قوانینی را وضع کرده‌ اند تا نسبت‌ به حقوق یکدیگر مسئولیت‌ هایی داشته باشند. یکی از رفتارهایی که توسط حکومت‌ ها به یکی از مهم‌ترین جرایم تبدیل شده‌ است، ایجاد مزاحمت برای بانوان است. اگر افرادی بدون در نظر گرفتن ارزش‌ های اخلاقی باعث ایجاد یک فضای ناامن برای نوامیس و بانوان شوند، مجازاتی را متحمل خواهند شد که این مجازات با توجه به شرایط رخداد آن می‌ تواند حبس و یا تحمل شلاق باشد. در ادامه قصد داریم شما را با مجازات انواع مزاحمت برای بانوان و شرایط وقوع جرم در کنار نحوه اثبات آن آشنا سازیم.

جرم مزاحمت برای بانوان در قانون

قانون‌گذاران هر جامعه توهین و هتک حرمت به افراد جامعه را یک جرم می‌ دانند. در ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی، مزاحمت بانوان نیز یک جرم عمومی شناخته می‌ شود. با توجه به متن ماده ۶۱۹ قانون مجازات، هرکس در اماکن عمومی و یا معابر باعث ایجاد مزاحمت بانوان و یا اطفال شود و یا این‌که با هرگونه الفاظ و حرکات مخالف شئون به آن‌ها توهین کند، به حبس از دو الی شش ماه و یا تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌ شود.

شاید برای شما نیز جالب باشد که منظور از جرم مزاحمت چیست؟ در این نوع جرم اگر فردی در هر یک از اماکن عمومی عملی را که مغایر با عرف و عموم جامعه است انجام دهد، نوعی توهین و یا مزاحمت شناخته می‌ شود که از جمله جرایم عمدی است. مگراین‌که فرد خلاف آن را ثابت نماید. به‌ عنوان مثال اگر فردی خانمی را تعقیب کند، باعث ایجاد مزاحمت برای او شده‌ است و نیاز به اثبات آن توسط خانم نیست. دراین‌صورت باید آقا ثابت کند که قصد مزاحمت نداشته است تا مسئولیت کیفری از او رفع گردد.

مصادیق مزاحمت بانوان

با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی از مصادیق مزاحمت بانوان میتوان به این موارد اشاره کرد که هرگونه تعرض و مزاحمت، توهین با الفاظ و حرکات بر خلاف قوانین است و فردی که این عمل را انجام دهد به دو الی شش ماه حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم می‌ شود. با توجه به این ماده توهین به آقایان در حیطه آن نیست.

در حالت کلی باتوجه به ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی، توهین به افراد مانند فحاشی و یا استفاده از الفاظ رکیک، علاوه‌ بر مجازات شلاق، پرداخت جزای نقدی پنجاه هزار تا یک میلیون ریال را نیز خواهد داشت. پس‌ از تصویب قانون مربوط به کاهش مجازات تعزیری، مجازات حبس این جرم به جزای نقدی کاهش پیدا کرد. با توجه به این دو ماده میتوان متوجه شد که قانون‌گذاران از زنان حمایت می‌ کنند.

شرایط وقوع جرم مزاحمت بانوان

شاید برای شما نیز جالب باشد که مزاحمت بانوان در چه شرایطی جرم شناخته می‌ شود. با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی مزاحمت زمانی به‌ عنوان جرم شناخته می‌ شود که در اماکن عمومی و یا معابر انجام شود. اماکن عمومی از مکان‌ هایی هستند که برای عموم مردم دایر شده‌ اند مانند ادارات دولتی، رستوران‌ ها، بازارها و هتل‌ ها.

همچنین ممکن است برخی اماکن که نیازمند خرید بلیت مانند موزه و سینما هستند، نیز جزء اماکن عمومی به شمار روند. معابر نیز مکان‌ هایی برای رفت‌وآمد هستند که میتوان به کوچه، خیابان، بزرگراه‌ ها اشاره کرد. اگر فردی در یک کوچه خلوت مزاحم خانم و یا اطفال شود، جرم رخ داده است.

مجازات مزاحمت برای بانوان

با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی، هر کس که در مکان‌ های عمومی و یا معابر باعث ایجاد مزاحمت بانوان و یا اطفال شود و یا این‌ که با استفاده از الفاظ و حرکات مخالف شئون به آن‌ ها توهین کند به حبس از دو الی شش ماه و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌ شود.

مزاحمت بانوان

مزاحمت برای بانوان در فضای مجازی

جرم مزاحمت بانوان در فضای مجازی تحمل حبس از پانزده روز تا سه ماه است. با توجه به ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه‌ ای، اگر کسی با ارسال محتویات نامناسب فردی را تهدید کند و یا او را ترغیب به انجام عملی سازد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال و یا پرداخت هزینه نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی حکم مزاحمت برای زنان در فضای مجازی مطابق با جرم مزاحمت در اماکن عمومی است که در آن فرد به تحمل حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌ شود.

شرایط اثبات مزاحمت ناموسی

شما می‌ توانید از روش‌ های مختلفی نسبت‌ به اثبات مزاحمت بانوان اقدام کنید. شما می‌ توانید از طریق شهادت شهود، وقوع جرم در منظر نیروی انتظامی، اقرار و یا ثبت واقعه مزاحمت توسط دوربین‌ های مداربسته شهری جرم را ثابت کنید.

مجازات مزاحمت نوامیس با ماشین

اگر مالک خودرو با ماشین خود باعث ایجاد مزاحمت بانوان شود و یا به آن‌ ها توهین کند، درصورتی‌که مشخصات او قابل تشخیص نباشند، می‌ توان از طریق پلاک خودرو شکواییه را به دادسرا ارسال کرد. همان‌طورکه در بخش‌ های قبل نیز اشاره کردیم، اگر فردی با استفاده از ماشین نسبت‌ به مزاحمت برای نوامیس و بانوان اقدام کند، با توجه به قانون مجازات اسلامی به تحمل حبس و شلاق محکوم می‌ شود.

 مزاحمت برای بانوان قابل گذشت است؟

جرم مزاحمت بانوان و نوامیس یکی از جرایم غیرقابل گذشت می‌ باشد به‌ گونه‌ ای که حتی با گذشت شاکی هم فرد متهم مجازات خواهد شد. مگراین‌که با گذشت شاکی تخفیفی در مجازات متهم اعمال شود.

نظریه مشورتی مزاحمت برای بانوان

با توجه به نظریه مشورت ۱۰۱۵۳/۷، زمانی جرم مزاحمت بانوان محقق می‌ شود که جرم توسط افراد نامحرم انجام شود. اگر فرد همسر و فرزند خود را تعقیب کند، شامل این جرم نیست. همچنین قانون‌گذارها تعرض به همسر و فرزندان را به‌ دلیل آن‌ که حیثیت آن‌ ها حیثیت مرد است، شامل جرم مزاحمت نمی‌ داند.

لایحه دفاعیه ایجاد مزاحمت برای بانوان

زمانی‌ که فردی با گفتار و عمل خود باعث ایجاد مزاحمت برای بانوان گردد، مرتکب جرم شده‌ است. دراین‌صورت خواهان می‌ تواند با تنظیم نمونه لایحه دفاعیه ایجاد مزاحمت برای بانوان به دادگاه مراجعه کند و تقاضای خود را برای مجازات شخص ارائه نماید.

در لایحه مربوطه باید مشخصات خود و طرف مقابل را به‌ طور کامل بنویسید. هرچقدر عبارات کوتاه، گویا و ساده باشند، به همان اندازه تأثیر بیشتری خواهند داشت. بهتر است خواسته‌ های خود را در لایحه دفاعیه در قالب پاراگراف های مرتبط و منسجم نوشته و بسیار دقیق، مختصر و قانع‌کننده باشند. بهتر است خواسته خود را به‌ صورت تقاضا مطرح نموده و به‌ هیچ‌ عنوان از عبارت‌ های دستوری استفاده نکنید. برای اثبات آن نیز، در صورت داشتن مدارک لازم آن را همراه با لایحه برای دادگاه ارائه کنید.

 نمونه رای مزاحمت برای بانوان

مزاحمت برای بانوان از طریق توهین

درتاریخ : 1391/12/12 به شماره : 9109970223101646

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 31 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: توهین، مزاحمت، مزاحمت برای بانوانمزاحمت، توهین، مزاحمت برای بانوان

چکیده رای

توهین از طریق مزاحمت برای بانوان، دارای عنوان خاص بوده و تعیین مجازات جداگانه برای توهین صحیح نیست.

رای بدوی

در خصوص اتهام ح.ص. فرزند الف. مبنی بر 1ـ ایجاد مزاحمت بانوان 2ـ تهدید و 3 ـ فحاشی نسبت به شاکی الف. فرزند الف. با عنایت به جمیع محتویات پرونده، گزارشات واصله و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و توجه به اقاریر صریح و مقرون به واقع وی در جلسه دادگاه و ابراز ندامت و پشیمانی از ارتکاب جرائم موصوف و همچنین توجه به مؤدای گواهی مطلعین که ادعای مطرح شده از سوی شاکی به شرح منعکس در پرونده مبنی بر ایجاد مزاحمت و تهدید و فحاشی توسط متهم را تأیید نموده اند و همچنین عنایت به اینکه قبلاً نیز مرتکب ایجاد مزاحمت برای شاکی گردیده که شاکی نسبت به وی اعلام گذشت نموده است، ولیکن نه تنها متنبه نگردیده بلکه به ایجاد مزاحمت و ارتکاب جرم اصرار ورزیده بنابراین با توجه به مراتب فوق‌الذکر بزهکاریش نزد دادگاه محرز و مسلم است فلذا به استناد مواد 608 ، 619 و 669 از قانون مجازات اسلامی حکم محکومیت وی به لحاظ ایجاد مزاحمت بانوان به تحمل چهار ماه حبس تعزیری به انضمام تحمل هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و به لحاظ تهدید به ضررهای نفسی به تحمل چهار ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و همچنین به لحاظ فحاشی و توهین به پرداخت یک میلون ریال جزای نقدی درحق صندوق دولت صادر و اعلام می‌گردد رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

مزاحمت بانوان

رئیس شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران- صحرائیان

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح. با وکالت آقای م. نسبت به دادنامه شماره 1161 مورخ 18/10/91 صادر شده از شعبه 1088 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام مزاحمت بانوان به تحمل چهار ماه حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و بابت تهدید نیز به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و به اتهام فحاشی به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم گردیده است با توجه به مجموع محتویات پرونده نظر به اینکه در این مرحله از رسیدگی از ناحیه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض مؤثر و مدللی که نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید، ارائه و عنوان نگردیده است و بر اساس و مبانی استدلال و استنباط دادگاه نخستین در احراز و تشخیص مجرمیت و صدور حکم و تعیین کیفر بر همین مبنا و رعایت اصول و موازین قانونی خدشه و خللی مترتب نیست. النهایه چون موضوع توهین در حین ایجاد مزاحمت صورت گرفته است، مشمول مقررات ماده 619 قانون مجازات اسلامی می‌باشد و تعیین مجازات جداگانه بر اساس مفاد ماده 608 قانون مرقوم، مبتنی بر اشتباه است. لذا دادگاه به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب و با الحاق ماده 47 قانون مجازات اسلامی به متن رأی ضمن رد تجدیدنظرخواهی به‌عمل آمده و حذف یک میلیون ریال جزای نقدی از دادنامه تجدیدنظرخواسته دادنامه موصوف را با اصلاح مرقوم تأیید و استوار می‌نماید این رأی قطعی است.

رئیس شعبه 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

بلاغی – شریعتی

 سخن پایانی

ایجاد مزاحمت برای نوامیس و بانوان در اماکن عمومی جرم است و فرد مرتکب جرم باید مجازات آن را متقبل شود. در این مقاله سعی کردیم شما را با شرایط اثبات جرم مزاحمت بانوان و مجازات آن آشنا سازیم. فرد مرتکب به تحمل حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.

 

جهت اطلاعات بیشتر در بخش تماس با ما در ارتباط باشید

Rate this post

جرایم

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها