loading

اخذ صورتمجلس تفکیکی

صورت مجلس تفکیکی - بهترین وکیل ملکی - تیم حفظ

صورت مجلس تفکیکی - بهترین وکیل ملکی


صورتمجلس تفکیکی و زوایای آن

برای دریافت وقت مشاوره با بهترین وکیل ملکی تهران به بخش تماس با ما مراجعه نمایید

با استفاده از گواهی پایان کار ساختمان توسط اداره ثبت اسناد و املاک صورتمجلس تفکیکی تهیه میشود. این صورتجلسه صرفا به تعریف حدود اربعه واحدهای مستقل و ذکر مساحت آنها و شماره گذاری آنها می پردازد بی آنکه به مالکیت خصوصی واحدها بپردازد.

تفکیک در لغت به معنی جداکردن قطعات از یکدیگر و در حقوق ثبت به معنی، کوچکتر کردن مال غیرمنقول و تقسیم به قطعات کوچکتر است. تفکیک با مفهوم افراز و تقسیم نزدیک است اما با آنها فرق دارد. در تفکیک، لازم نیست که ملک غیر منقول مشاع باشد. یعنی حتی یک نفر که مالک شش دانگ زمین است، می تواند با رعایت مقررات حاکم بر تفکیک به هر ترتیبی که میخواهد، آن را به قطعات کوچکتر تفکیک نماید. اما در افراز دو یا چند مالک در ملکی به صورت مشاع دارای سهم می باشند در صورتیکه توافقی برای تقسیم سهم اختصاصی مابین خود نداشته باشند، هر یک از مالکین مشاعی می توانند از اداره ثبت اسناد و املاک و یا دادگاه محل وقوع ملک، درخواست صدور رای افراز نمایند. یعنی، سهم خود را از سایر شرکا جدا نموده و به صورت اختصاصی سند مالکیت دریافت نمایند.

صورتمجلس تفکیکی آپارتمان

صدور صورتمجلس تفکیکی برای املاکی که تبدیل به چند واحد آپارتمان شده اند، پس از اخذ پایان کار از شهرداری مربوطه قابل انجام است. به این معنی که پس از پایان عملیات ساختمانی و تایید مهندس ناظر و صدور پایان کار، مالک به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده و درخواست صدور صورتمجلس تفکیکی، تسلیم دفتر اسناد رسمی می نماید.
سر دفتر اسناد رسمی، تقاضای مالک یا مالکین را به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک ارسال می نماید و اداره ثبت اسناد و املاک با ارجاع به کارشناس مربوطه، نسبت به صدور صورتمجلس تفکیکی، اقدام می نماید.

صورتمجلس تفکیکی زمین

صدور صورتمجلس تفکیکی زمین، برای مالک یا مالکین امکان پذیر است و در این حالت نیازی به صدور پایان کار نیست و فقط نقشه زمین از شهرداری دریافت شده و ضمیمه درخواست می شود.
پس از صدور صورتمجلس تفکیکی، مالک یا مالکین، نسبت به تهیه و امضا تقسیم نامه به نسبت سهم خود اقدام می نمایند و اگر تقسیم نامه مورد توافق طرفین قرار نگیرد، صدور صورتمجلس تفکیکی، کار عبث و بیهوده ای می باشد.
در این مرحله، امکان انتقال سند رسمی ملک به نام اشخاص ثالث وجود دارد.

مدارک لازم برای صورتمجلس تفکیکی

  • مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
  • سند مالکیت
  • ارائه گواهی پایان کار ساختمان

مراحل دریافت صورتمجلس تفکیکی

  • گواهی عدم تجاوز ملک به شوارع، حریم و املاک مجاور مضاف بر گواهی عدم تعارض و امضاء صورتمجلس به وسیله نماینده و نقشه بردار ثبت
  • گواهی مالکیت متقاضی تفکیک به وسیله متصدی دفاتر املاک
  • گواهی عدم بازداشتی به وسیله متصدی دفتر بازداشتی
  • تطبیق و تایید مفاد صورتمجلس با ضوابط و مقررات مربوط به وسیله رئیس ثبت یا معاون وی و دستور وصول هزینه قانونی تفکیک به قسمت حسابداری
  • محاسبه هزینه تفکیک و تسلیم فیش بانکی به ذینفع و ضبط یک نسخه از آن پس از پرداخت در پرونده امضای صورتمجلس تفکیکی به وسیله رئیس ثبت یا معاون وی
  • صدور صورتمجلس تفکیکی و ارسال نسخه دوم به دفترخانه متقاضی به وسیله متصدی اموردفتری

الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی

در صورتیکه آپارتمان ساخته شود و فروشنده اقدام به اخذ صورتمجلس تفکیکی ننماید با توجه به اینکه این امر از لوازم انتقال سند رسمی است و انتقال سند رسمی و انجام کامل همه امور اداری و ثبتی به عهده فروشنده باشد، خریدار می تواند نسبت به طرح دعوی الزام به اخذ پایان کار و الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی نماید.
وکیل متخصص در امور ملکی، امکان ارائه مشاوره حقوقی دقیق درباره صورتمجلس تفکیکی، نحوه درخواست افراز و تفکیک، دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوی الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی، مدارک و مستندات مورد نیاز جهت طرح دعوی الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی، طول مدت رسیدگی به دعوی الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی را دارد.

برای دریافت وقت مشاوره با بهترین وکیل ملکی تهران به بخش تماس با ما مراجعه نمایید

منبع : ره جویان عدالت
Rate this post

اسناداملاکوکیل ملکی

امور ملکیبهترین وکیل تهرانتفکیکتیم حفظحقوقیدادگاه ملکیدادنامهصورت مجلس تفکیکیصورتمجلس تفکیکیطرح دعویمدارکمشاورهمعاملات ملکملک قانونیوکالتنامهوکیل

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها